ZOMERBANDEN


Is het buiten regelmatig hoger dan 7°C ? Dan is het tijd om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Waar winterbanden u aan de beste grip helpen bij kou en sneeuw, zijn zomerbanden geschikt om u de rest van het jaar veilig van A naar B te brengen.
Bij zon en warmte, maar ook bij ‘normale’ Europeese temperaturen en regen. Ons advies is in de maanden april t/m september gewoon op zomerbanden te rijden.

Goede zomerbanden verhogen uw veiligheid:

• Bij temperaturen boven 7°C altijd de beste keuze
• Kortere remweg en minder kans op ongelukken
• Betere wegligging en meer grip op de weg
• Boven 7°C geschikt voor elk weertype – ook regenval

Zorg goed voor uw banden: enkele tips

Houd uw banden in goede conditie om te zorgen dat ze optimaal presteren en lang meegaan.

• Controleer regelmatig uw bandenspanning (bvb. bij het tanken)
• Check regelmatig de profieldiepte van uw zomerbanden
• Vergeet de reserveband niet!
• Laat evt. uw auto een keer uitlijnen voor een betere wegligging

 

4-SEIZOENSBANDEN


De kenmerken van 4-seizoenenbanden:

• Goede prestaties bij alle weersomstandigheden, maar altijd een compromis tussen zomerbanden en winterbanden
• Geen jaarlijks bandenwissel nodig
• Levensduur gelijk aan zomerbanden en winterbanden
• Vooral geschikt wanneer u weinig rijdt (<10.000 km/jaar)
• Ook geschikt wanneer u niet in wintersportgebied of bij winters weer rijdt

 

WINTERBANDEN


In de winter is de weg altijd minder betrouwbaar dan bij warm weer. Of er sneeuw ligt, ijzel of het wegdek gewoon vochtig of nat is. De grip is altijd minder dan bij warm weer. Specifiek voor deze omstandigheden zijn winterbanden in het leven geroepen. Winterbanden hebben doorgaans een dieper profiel als een zomer band, ook het loopvlak is zo ontwikkeld dat het een betere waterafvoer heeft en dus minder kans op Aquaplaning.


WINTERBANDEN VEILIGER

Een winterprofiel is ook voorzien van een groter aantal lamellen zodat deze meer grip heeft in de sneeuw. Simpelweg gezegd is deze band veel meer zijwaarts gegroefd zodat er meer blokken op het profiel zijn die zich vast kunnen bijten in de sneeuw. Het remvermogen van een winterband wordt hierdoor vergroot, en om alles compleet te maken is een winterband samengesteld met een bijzonder rubber mengsel met ‘‘Silica’’, dat zich hierdoor flexibel aanpast aan lagere temperaturen. Al deze combinaties maken dat een winterband bij winterse omstandigheden een stuk beter en veiliger is als een zomerband.


WINTERBANDEN EN DE JUISTE SPANNING

De juiste bandenspanning in de winter zeer belangrijk. In lucht zit namelijk een hoogpercentage waterstof, een stof die bij warmte uitzet en bij kou krimpt. Er bestaat dus een automatisch spanningsverlies wat kan leiden tot onderspanning bij daling van de temperatuur buiten. Waar een band een standaardwaarde heeft van 2.0 Bar bij 25 Graden Celsius, kan dit bij 7 Graden al afnemen tot 1.8 Bar. Te lage bandenspanning oftewel onderspanning is onveilig. Het veroorzaakt een slechtere wegligging en een langere remweg en algemene controle over de auto wordt moeilijker gemaakt. Bovendien is dit ook oorzaak van een slecht slijtagepatroon en versnelde slijtage. Het is daarom raadzaam om voor de winter, zowel de zomerperiode, of zelfs bij iedere grote temperatuurswisseling uw bandenspanning regelmatig te controleren, of door ons als service te laten controleren.


WINTERBANDEN MET STIKSTOFVULLING : DE BESTE COMBINATIE

Voor mensen die liever altijd zeker van willen zijn is er tegenwoordig stikstof als alternatief voor lucht.
Wij kunnen uw autobanden afvullen met dit gas voor u. In stikstof zit maar een beperkt aantal procenten waterstof. De stof die zoals hierboven te lezen is uitzet en krimpt naargelang temperatuur. Stikstof heeft dit niet, het gas wordt wel warm en koud, maar reageert minder op temperatuurverschillen en blijft daardoor op gelijke spanning. Hierdoor verbruikt u minder brandstof, slijten uw banden beter af en de remweg en wegligging verbeteren t.o.v. een gewone vulling met lucht. Kosten hiervoor bedragen 15, – voor de gehele auto.


WINTERBANDENHUUR

Bij van Seggelen Autobanden is er de mogelijkheid om winterbanden te huren voor de mensen die maar een bepaalde periode op winterbanden willen rijden. Wij staan er al jaren bekend om ons brede winterbanden assortiment. Waar de schaarste bij andere bedrijven nog wel eens heerste in het verleden streefden wij ernaar om altijd in alle maten winterbanden te kunnen leveren.

Dit is tegen een goede prijs kwaliteit verhouding ieder jaar succesvol geweest , maar voor de mensen die alleen een weekje op wintersport gingen hadden wij geen andere oplossing dan een complete set aan te moeten schaffen.

Omdat het tegenwoordig in verschillende wintersport landen verplicht is winterbanden onder uw auto gemonteerd te hebben hebben we sinds een aantal jaar de mogelijkheid om winterbanden te huren.
Voor de veiligheid zijn winterbanden natuurlijk noodzakelijk tijdens winterse omstandigheden , maar ook bij een ongeval bent u zonder winterbanden in een aantal Europese landen al volledig aansprakelijk.

NB: Wij hebben geen winterbanden voor 4×4, SUV of bestelwagens in de verhuur.

BANDENHOTEL

Bij van Seggelen Autobanden bieden wij al jaren de mogelijkheid uw Zomerbanden/Winterbanden op te slaan in ons bandenhotel. Wanneer u voor maximale veiligheid en controle over uw voertuig gaat dan weet U dat autobanden een seizoensproduct is.

U rijdt op zomerbanden tijdens de zomermaanden , en op winterbanden in de wintermaanden. Uiteraard dienen deze twee keer per jaar omgewisseld te worden bij de verandering van het seizoen.
Maar waar laat u uw zomerbanden als u op winterbanden rijdt en omgekeerd? Vele van u hebben geen ruimte , of niet de juiste ruimte om de winter of zomerbanden in bewaring te leggen.

Daarom bieden wij deze service al jaren aan aan onze klanten. En om het zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor onze klanten is deze service (wanneer u 2 keer per jaar uw banden door ons laat wisselen) bij ons geheel kosteloos!

De prijs is inclusief nabalanceren, banden op de juiste bandenspanning brengen en een deskundig advies over de staat van uw banden.

Dus als u 2 x per jaar uw banden komt wisselen bij ons, is de opslag in ons bandenhotel GRATIS!!

UW WENSEN OF VRAGEN RONDOM WINTERBANDEN KUNT U DOORGEVEN VIA MENUPUNT “CONTACT”